Plněná masová roláda se žampiony a slaninou - postup přípravy
Pokud máte chuť na křehké a šťavnaté maso s bohatou náplní, připravte si plněnou masovou roládu se žampiony a slaninou. Hodí se k obědu i na slavnostní mísy.
Základ
Náplň
Z masa vytvořte jeden velký plát, který naklepejte a ochuťte solí, pepřem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.
Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která zmírní narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Plát ochuceného masa zarolujte, zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice na dobu, než připravíte náplň. Nakrájenou slaninu smažte 2 minuty ze všech stran a poté ji z pánve vyjměte.
Na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty a následně k ní přidejte plátky hub. Směs osolte, opepřete a po dalších 2 minutách smažení ji odstavte z tepla.
Vychlazenou roládu rozbalte, pokryjte ji slaninou a poté houbovou směsí. Maso znovu zarolujte, zafixujte ho provázkem a vložte ho do pekáče, vyloženého pečicím papírem.
Plněnou masovou roládu pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 80 minut a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Maso můžete podávat s oblíbenou přílohou a cherry rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Haus zu Essen