Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná masová roláda se žampiony a slaninou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 87 minut

Plněná masová roláda se žampiony a slaninou - postup přípravy

Pokud máte chuť na křehké a šťavnaté maso s bohatou náplní, připravte si plněnou masovou roládu se žampiony a slaninou. Hodí se k obědu i na slavnostní mísy.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z masa vytvořte jeden velký plát, který naklepejte a ochuťte solí, pepřem a nasekaným čerstvým rozmarýnem. 

Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která zmírní narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Plát ochuceného masa zarolujte, zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice na dobu, než připravíte náplň. Nakrájenou slaninu smažte 2 minuty ze všech stran a poté ji z pánve vyjměte.

3. KROK

Na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty a následně k ní přidejte plátky hub. Směs osolte, opepřete a po dalších 2 minutách smažení ji odstavte z tepla.

4. KROK

Vychlazenou roládu rozbalte, pokryjte ji slaninou a poté houbovou směsí. Maso znovu zarolujte, zafixujte ho provázkem a vložte ho do pekáče, vyloženého pečicím papírem. 

5. KROK

Plněnou masovou roládu pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 80 minut a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Maso můžete podávat s oblíbenou přílohou a cherry rajčaty. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Haus zu Essen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů