Marinované cukety ve sladko-slaném nálevu - postup přípravy
Užívejte si čerstvou chuť zeleniny a její šťavnatost po celý rok. Marinované cukety mají výraznou chuť a skvěle se hodí jako doplněk do salátů i k masovým pokrmům.
Základ
Do 1 sklenice o obj. 1000 ml
Nálev
Z omytých cuket odřízněte okraje a nakrájejte je na širší kolečka.
Poznámka: Okraje zeleniny by mohly způsobit její hořkost, zejména u starších kusů.
Do sterilizovaných sklenic vložte česnek, kuličky pepře, bobkový list, nové koření, hřebíček a snítku kopru. Přidejte cuketu, kopr a sklenice naplňte vroucí vodou.
Poznámka: Díky receptu můžete naplnit 3 sklenice o objemu 1000 ml.
Sklenice zakryjte víčky a zeleninu nechte namáčet 10–15 minut. Vodu následně přelijte do rendlíku, kde ji smíchejte se solí, cukrem a vařte ji 2–3 minuty. Mezitím do sklenic se zeleninou nalijte další vroucí vodu a sklenice zakryjte víčky.
Po 15 minutách horkou vodu ze sklenic s cuketami vylijte, do sklenic nalijte ocet a poté uvařený nálev. Sklenice uzavřete, zakryjte dekou a nechte je volně vychladnout.
Marinované cukety skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření zeleninu co nejdřív zkonzumujte a skladujte ji v lednici.
Tip: Pochoutka se skvěle hodí do salátů, těstovin i k masu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Проверенные Рецепты

