Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané okurky bez zavařování

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nakládané okurky bez zavařování - postup přípravy

Pokud vás nebaví pracné zavařování okurek na zimu, lze se mu jednoduše vyhnout. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept bez jakéhokoliv sterilování.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience na 3l sklenici

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Okurky očistěte a dejte je minimálně na hodinu do studené vody. Mezitím oloupejte česnek, omyjte kopr a listy z třešní a křenu. Recept je určen na sklenici o objemu 3 litry, pokud máte jiný objem, množství proporčně upravte.

2. KROK

Na dno sklenice dejte oloupaný česnek, pár kuliček pepře, kopr, listy třešní a křenu. Nakonec sklenici naplňte okurkami až téměř po okraj.

3. KROK

Dejte vařit vodu. Ještě vroucí ji poté až po okraj nalijte do sklenice, přikryjte víčkem a nechte 15 minut stát. Pak vodu slijte do hrnce, opět přiveďte k varu a zase nalijte do sklenice. Nechte ji dalších 10 až 15 minut přikrytou víčkem.

4. KROK

Pak vodu slijte a opět přiveďte k varu. Přidejte do vody cukr a sůl a nechte je rozpustit. Do sklenice s okurkami dejte ocet a zalijte ji nálevem z hrnce až po okraj. Zavíčkujte ji, obraťte dnem nahoru a nechte pod dekou pomalu vychladnout.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů