Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená vepřová žebírka v pikantní marinádě

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečená vepřová žebírka v pikantní marinádě - postup přípravy

Pokud chcete doma upéci opravdu dobrá žebírka, případně jiný kus vepřového, základem je dobrá marináda. Nemusí být složitá a podle chuti si ji uděláte pikantní.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejprve si připravte marinádu. Do mísy dejte sójovou omáčku, přidejte med, francouzskou celozrnnou hořčici, plnotučnou hořčici a grilovací kečup. Ten jí dodává pikantnost. Můžete však přidat běžný kečup a podle chuti chilli omáčku.

2. KROK

Prolisujte do ní česnek, osolte ji, opepřete, přilijte olej a promíchejte. Žebírka si nařízněte viz video, poté je vložte do marinády, dobře je v ní obalte a nechte hodinu marinovat.

3. KROK

Nakrájejte si 4 cibule na silnější kolečka a vložte je do pečicího sáčku. Na ně dejte maso a asi polovinu marinády. Zavažte ho a dejte na plech.

4. KROK

Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte maso 40 minut. Pak sáček rozstřihněte, nalijte na maso zbytek marinády a vraťte ho péct na dalších 20 minut. Maso by mělo být měkké a navrchu s kůrčičkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů