Marinované kuřecí řízky v sójové omáčce s česnekem a limetkou - postup přípravy
Pochutnejte si na šťavnatém kuřecím mase ochuceném svěží limetkovou šťávou a výrazným česnekem. Hledáte-li recept na rychlý oběd, vyzkoušejte tento – budete ho mít hotový do 30 minut.
Ingredience
Kuřecí stehna vykostěte a vložte do mísy. Maso ochuťte pepřem, hnědým cukrem a sójovou omáčkou. K ingrediencím přidejte nakrájený česnek a citronovou trávu. Přidejte také šťávu z limetky a maso obalte ze všech stran. Nechte marinovat 15 minut.
Na pánvi si rozpalte olej a maso zprudka osmahněte. Poté maso vyjměte a do pánve dejte máslo. Po jeho rozpuštění vložte maso znovu do pánve a smažte z každé strany přibližně 1 minutu.
Poté k masu přilijte zbytek marinády a pánev přikryjte pokličkou. Maso duste, dokud se šťáva v pánvi nezredukuje na minimum – potrvá to přibližně 10–15 minut.
Tip: Hotové kuřecí maso podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Taste to Share PH