Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová plec s paprikovo-smetanovou omáčkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 130 minut

Vepřová plec s paprikovo-smetanovou omáčkou - postup přípravy

Vepřová plec na paprice podle paní Lenky Sedláčkové potěší každého strávníka ve vaší rodině. Jednoduché jídlo vyžaduje pouze pár základních surovin, ze kterých vykouzlíte oběd jako z luxusní restaurace.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Cibule oloupejte a nakrájejte najemno. Na rozpáleném másle v hrnci zpěňte nakrájenou cibuli dokud nebude sklovitá.

2. KROK

Přidejte  očištěnou vepřovou plec vcelku a postupně ze všech stran opečte. Měla by získat zlatohnědou barvu. Maso osolte, opepřete a zasypte mletou paprikou.

3. KROK

Okořeněné opečené maso zalijte vývarem a duste doměkka. Poté maso vyjměte a nakrájejte na kostky.

4. KROK

Výpek zahustěte moukou rozšlehanou v mléce. Dbejte na to, aby byla mouka řádně rozmíchaná, aby nezanechala v omáčce žmolky.

5. KROK

Omáčku zjemněte smetanou, tu lehce zavařte. V případě potřeby dochuťte omáčku ještě solí.

6. KROK

Kostky vařeného masa podávejte přelité omáčkou. Ideální přílohou budou například kynuté či houskové knedlíky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů