Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové medailonky se sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové medailonky se sýrem - postup přípravy

Jednoduchá, známá a tolik populární klasika. To jsou vepřové medailonky se sýrem, které najdete na jídelním lístku v řadě restaurací. Ale připravit si je klidně můžete i doma. Pomocí našeho receptu. Stačí pár surovin a trocha času a vznikne další z vašich populárních jídel.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první začínáme masem. Pro naše účely se hodí populární kotleta, kterou nakrájíte asi na 1 centimetr silné plátky. Ty následně posolíte, opepříte a můžete je ochutit také trochou bylinek. Dále je potřete hořčicí a nechte je minimálně pár minut marinovat. Pokud máte dostatek času a můžete nechat takto naložené maso přes noc, je to jenom dobře a chutí výrazně prospějete.




Použijte buď hlubší pekáč, nebo zapékací mísu. Do ní následně dejte brambory, které nakrájíte na plátky a položíte je na dno. Na ně následně patří oloupaná a nakrájená cibule. Tím máte hotový základ, na který ž patří právě vaše naložené a marinované maso. To hezky rozložte na vrstvu brambor a cibule.

Na maso potom dejte pořádnou vrstvu strouhaného sýru, který se stává jednou ze základních ingrediencí. Potom už stačí smíchat zakysanou smetanu a olej, kterou celý pekáč zalijete. Vytvoříte tak jemnou omáčku a zamezíte připalování.

Nyní už se téměř o nic nestaráte a necháte vepřové medailonky se sýrem, ať se sami pečou. Troubu si rozehřejete na teplot 180 stupňů Celsia, a do ní dáte zapékací misku. Doba zapékání je zhruba hodinu. Po tomto čase by mělo být maso dokonale udělané, omáčka by měla zhoustnout, brambory budou měkké a sýr bude příjemně zapečený. Pokud ano, můžete servírovat. A to tak, že na talíř dáte vždy kousek hotového masa, brambory s cibulí a omáčku. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů