Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinované žampiony ve sladkokyselém nálevu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Marinované žampiony ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na marinované žampiony ve sladkokyselém nálevu, které budete mít hotové za pár minut. Vychutnat si je můžete samotné, nebo je můžete použít do různých omáček, salátů, pomazánek či jako přílohu ke grilovanému nebo pečenému masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Žampiony pečlivě očistěte pod tekoucí vodou. Poté je nasypte do hlubokého hrnce, přidejte k nim česnek nakrájený na plátky, bobkový list, černý pepř, koriandr, cukr a sůl.

2. KROK

K žampionům přilijte olej a ocet. Vše důkladně promíchejte a směs přiveďte k varu. Vařte ji 5 minut a průběžně ji míchejte. Poté ji stáhněte z ohně.

3. KROK

Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte ji k houbám. Hrnec přiklopte poklicí a směs nechte lehce vychladnout. Poté žampiony s cibulí bez tekutiny vyjměte naběračkou z hrnce a vložte je do mísy.

4. KROK

Přidejte nasekaný kopr a opět promíchejte. Žampiony můžete ihned servírovat, nebo je nechte vychladit v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Kouzlo chuti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů