Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marokánky s kokosem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Marokánky s kokosem - postup přípravy

Pokud máte chuť na něco, co můžete jen tak zakousnout u seriálu či ranní kávičky, rozhodně vsaďte na tyto chutné marokánky. Připravíte je vcelku jednoduše a výsledek stojí za to. Recept nám poskytla paní Lenka Kejíková.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do hrnce nalijte smetanu, přidejte k ní cukr a postupně suroviny rozehřejte. Přidejte med, máslo, důkladně promíchejte a provařte do husté konzistence. Dále do směsi přidejte mouku, promíchejte, provařte na hustou kaši, a nakonec přidejte i arašídy, pomerančovou kůru a kandované ovoce.

2. KROK

Směs vždy naberte na lžíci a naneste ji jako hromádku na plech vyložený pečicím papírem. Všechny hromádky rozetřete na slabé placky. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 10 až 15 minut. Po vychladnutí marokánky potřete polevou (nebo je do ní namáčejte) a zasypejte strouhaným kokosem na ozdobu. Po zatuhnutí polevy podávejte, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů