Máslové sušenky s broskvemi a vanilkou - postup přípravy
Tyto máslové sušenky zmizí z vašeho stolu rychlostí blesku – tak skvěle chutnají. Překvapte své hosty zajímavým dezertem ke kávě nebo čaji, který upečete za méně než půl hodiny.
Krém
Těsto
V rendlíku smíchejte mléko s vaječným žloutkem, vanilkovým cukrem, bílým cukrem a kukuřičným škrobem. Rendlík položte na plotnu a zahřívejte do zhoustnutí – potrvá to přibližně 2–4 minuty.
Poté nechte směs vychladnout a vložte ji do cukrářského sáčku. Nyní si připravte těsto. V míse vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej, vsypte mouku, kypřící prášek do pečiva a citronovou kůru.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Uhněťte těsto a rozdělte ho na dvě stejné části, které vložte na 20 minut do lednice. Poté jednu část těsta vyválejte na pomoučeném vále na plát o výšce přibližně 0,4 cm a vykrojte z něj kolečka.
Kolečka pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a do jejich středu umístěte vždy několik kousků nakrájených broskví, které zakryjte připraveným krémem. Na závěr sušenky posypte nastrouhanou druhou částí těsta a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Tip: Máslové sušenky ihned po upečení posypte moučkovým cukrem, nechte je vychladnout a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba