Žloutková bábovka s citronovým aroma - postup přípravy
Pochutnejte si na nadýchané žloutkové bábovce, která je sladká a ideální k odpolední kávě i snídani. Recept je jednoduchý, rychlý a zvládnou ho i začínající kuchaři.
Těsto
Na vymazání
Na posypání
Vaječné žloutky vyšlehejte se 70 g cukru do světlé pěny. Přidejte olej se směsí vody a citronové šťávy a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí.
Do těsta zapracujte mouku s kypřicím práškem do pečiva a v samostatné míse vyšlehejte sníh z bílků a cukru.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Sníh do těsta opatrně vmíchejte a směs nalijte do formy na pečení, vymazané máslem a vysypané moukou. Žloutkovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35–40 minut. Po vychladnutí ji servírujte posypanou moučkovým cukrem, nakrájenou na kousky.
Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je bábovka upečená, zjistíte pomocí špejle. Pokud ji vytáhnete čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cuisine Simple