Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žloutková bábovka s citronovým aroma

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Žloutková bábovka s citronovým aroma - postup přípravy

Pochutnejte si na nadýchané žloutkové bábovce, která je sladká a ideální k odpolední kávě i snídani. Recept je jednoduchý, rychlý a zvládnou ho i začínající kuchaři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky vyšlehejte se 70 g cukru do světlé pěny. Přidejte olej se směsí vody a citronové šťávy a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí.

2. KROK

Do těsta zapracujte mouku s kypřicím práškem do pečiva a v samostatné míse vyšlehejte sníh z bílků a cukru. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.

3. KROK

Sníh do těsta opatrně vmíchejte a směs nalijte do formy na pečení, vymazané máslem a vysypané moukou. Žloutkovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35–40 minut. Po vychladnutí ji servírujte posypanou moučkovým cukrem, nakrájenou na kousky. 

4. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je bábovka upečená, zjistíte pomocí špejle. Pokud ji vytáhnete čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Cuisine Simple

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů