Masové šneky s žampiony a sýrem - postup přípravy
Masové šneky s žampiony a sýrem jsou originální předkrm nebo rychlá svačinka, která zaujme chutí i vzhledem. Skvěle se hodí i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Základ
Masová směs
Houbová směs
Sýrová směs
Plátky žampionů smažte na suché pánvi 3–4 minuty. Pak přidejte olej, proužky cibule, sůl, pepř a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty. Poté směs odstavte z tepla.
V samostatné míse smíchejte nastrouhanou cibuli s mletým masem, solí, pepřem a začněte s přípravou šneků. Plát lavaše rozprostřete na rovnou plochu, potřete ho masovou směsí, kterou pokryjte houbami s cibulí a chléb zarolujte.
Roládu nakrájejte na kousky o šířce 2–3 cm, vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem a připravte sýrovou směs.
Poznámka: Šířka šneků závisí na vašich vlastních preferencích na velikost pokrmu.
Najemno nastrouhaný sýr smíchejte s rozšlehaným vejcem, majonézou a směs naneste na všechny masové šneky. Ty pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tasty Food

