Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové šneky s žampiony a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Masové šneky s žampiony a sýrem - postup přípravy

Masové šneky s žampiony a sýrem jsou originální předkrm nebo rychlá svačinka, která zaujme chutí i vzhledem. Skvěle se hodí i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Masová směs

Houbová směs

Sýrová směs

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Plátky žampionů smažte na suché pánvi 3–4 minuty. Pak přidejte olej, proužky cibule, sůl, pepř a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty. Poté směs odstavte z tepla. 

2. KROK

V samostatné míse smíchejte nastrouhanou cibuli s mletým masem, solí, pepřem a začněte s přípravou šneků. Plát lavaše rozprostřete na rovnou plochu, potřete ho masovou směsí, kterou pokryjte houbami s cibulí a chléb zarolujte.

3. KROK

Roládu nakrájejte na kousky o šířce 2–3 cm, vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem a připravte sýrovou směs. 

Poznámka: Šířka šneků závisí na vašich vlastních preferencích na velikost pokrmu.

4. KROK

Najemno nastrouhaný sýr smíchejte s rozšlehaným vejcem, majonézou a směs naneste na všechny masové šneky. Ty pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Tasty Food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů