Rychlá cuketová roláda se sýrem a rajčaty - postup přípravy
Připravte si lehký slaný dezert nebo předkrm, který budou vaši blízcí milovat. Rychlá cuketová roláda je plná bohaté náplně a potěší také svým luxusním vzhledem.
Základ
Náplň
Z cuket odřízněte okraje a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu smíchejte se se lžičkou soli a nechte ji 5 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli okurky pustí šťávu a zkřehnou.
V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, pepřem a zakysanou smetanou a z cuket vymačkejte maximum šťávy. Poté je do vaječné směsi vmíchejte.
K ingrediencím přidejte mouku, vzniklou směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 18–20 minut.
Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Mezitím, co se základ na roládu peče, připravte náplň, smícháním najemno nastrouhaného taveného sýra s prolisovaným česnekem a majonézou.
Tip: Majonézu můžete nahradit zakysanou smetanou.
Náplní potřete upečený základ na roládu, který posypte nasekaným koprem a pokryjte plátky rajčat, v několika řadách.
Poznámka: Řady umožní jednodušší zarolování cuketového základu.
Rychlou cuketovou roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji na 1–2 hodiny do lednice. Poté ji rozbalte a servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee