Zeleninový salát s vejci a medem - postup přípravy
Až si připravíte tento osvěžující zeleninový salát s vejci, zamilujete si ho. Výhodou je snadná příprava a univerzální využití, jako svačinka i příloha k hlavnímu jídlu.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte nakrájenou salátovou okurku s mrkví, rajčaty a na kolečka nakrájenou červenou cibulí. Zeleninu zalijte jablečným octem a důkladně ji promíchejte.
Tip: Ocet můžete na salát aplikovat také pomocí rozprašovače.
Do směsi přidejte majonézu s medem, salát znovu zamíchejte a na závěr do něj přidejte nakrájená vařená vejce.
Poznámka: Vejce vařte v osolené vodě po dobu 10 minut. Sůl zajistí, že i když vejce při vaření praskne, bílek ze skořápky nevyteče.
Zeleninový salát s vejci zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 15 minut do lednice. Poté ho servírujte samostatně, s oblíbeným pečivem, nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Tip: Vychlazený salát chutná skvěle, ale můžete ho servírovat ihned poté, co ho připravíte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sweet Adjeley