Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninový salát s vejci a medem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zeleninový salát s vejci a medem - postup přípravy

Až si připravíte tento osvěžující zeleninový salát s vejci, zamilujete si ho. Výhodou je snadná příprava a univerzální využití, jako svačinka i příloha k hlavnímu jídlu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte nakrájenou salátovou okurku s mrkví, rajčaty a na kolečka nakrájenou červenou cibulí. Zeleninu zalijte jablečným octem a důkladně ji promíchejte.

Tip: Ocet můžete na salát aplikovat také pomocí rozprašovače.

2. KROK

Do směsi přidejte majonézu s medem, salát znovu zamíchejte a na závěr do něj přidejte nakrájená vařená vejce. 

Poznámka: Vejce vařte v osolené vodě po dobu 10 minut. Sůl zajistí, že i když vejce při vaření praskne, bílek ze skořápky nevyteče.

3. KROK

Zeleninový salát s vejci zakryjte potravinovou fólií a vložte ho na 15 minut do lednice. Poté ho servírujte samostatně, s oblíbeným pečivem, nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. 

Tip: Vychlazený salát chutná skvěle, ale můžete ho servírovat ihned poté, co ho připravíte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Sweet Adjeley

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů