Měkké máslové sušenky sypané cukrem - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům jemného cukroví, připravte máslové sušenky, které se rozplývají na jazyku. Můžete je servírovat jako lehký dezert ke kávě nebo čaji.
Ingredience
Na posypání
Mouku smíchejte s vychlazeným máslem a vytvořte drobenku. K ingrediencím přidejte vodu s octem a uhněťte těsto, které zabalte do sáčku a vložte na 40 minut do lednice.
Poté z těsta vyválejte plát o výšce 0,4 cm, který posypte cukrem, přeložte ho na polovinu a vyválejte. Přeložené těsto znovu vyválejte, pocukrujte a znovu přeložte.
Poznámka: Celý postup 4x zopakujte.
Nakonec těsto vyválejte na plát o výšce 1 cm a horizontálně ho rozřízněte na tři části, z kterých vykrojte trojúhelníky tak, jak to můžete vidět níže ve videu.
Trojúhelníky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut.
Poznámka: Sušenky nechte vychladnout na chladící mřížce a servírujte je posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко