Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka Budapešť

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Pomazánka Budapešť - postup přípravy

Tuto jednoduchou a chutnou pomazánku nejspíše znáte z lahůdkářských pultů, domácí je ale mnohem chutnější a také levnější. Připravíte ji snadno podle receptu, který se objevil na Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Čerstvou červenou papriku zbavte stopky, jádřince a zbytku semínek a nasekejte ji na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Sterilovanou papriku nechte okapat a pokrájejte ji na menší kousky.

2. KROK

Do misky vložte měkký tvaroh, přidejte změklé máslo a obojí společně dobře promíchejte. Přidejte všechnu nakrájenou zeleninu, podle chuti přisypejte sůl, čerstvě mletý černý pepř a asi jednu čajovou lžičku sladké mleté papriky a znovu vše pečlivě promíchejte, aby se koření rozptýlilo v celém objemu pomazánky.

3. KROK

Misku s pomazánkou zakryjte kusem přilnavé potravinářské fólie a nechte ji v lednici 1 hodinu odležet. Po vychlazení pomazánku znovu promíchejte. Pokud je příliš hustá, rozřeďte ji kapkou smetany.

4. KROK

Pak už jen nakrájejte čerstvé pečivo, a pokud chcete, můžete jej opéct na pánvi dozlatova. Natřete na krajíčky hotovou pomazánku Budapešť a podávejte spolu s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů