Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňková bublanina s čokoládou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Meruňková bublanina s čokoládou - postup přípravy

Meruňková bublanina s čokoládou se řadí do kategorie velmi snadných a rychlých moučníků, které ale svou unikátní kombinací ingrediencí okouzlí i ty náročnější strávníky. Vyzkoušejte recept, o nějž se s námi podělila paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vejce vyklepněte do misky, smíchejte je s cukrem a obojí vyšlehejte do husté a bělavé pěny. Přilijte vodu a olej, které zašlehejte do směsi. Postupně zapracujte také polohrubou mouku, kterou předem smíchejte s práškem do pečiva.

2. KROK

Hotové těsto důkladně prošlehejte a nalijte ho na menší plech s vyšším okrajem, který vyložte kusem pečicího papíru. Těsto poklaďte vypeckovanými a nakrájenými meruňkami a nahrubo nasekanou čokoládou a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 35 až 40 minut.

3. KROK

Po dopečení bublaninu nechte vychladnout. Posypejte ji přes sítko moučkovým cukrem, nakrájejte ji na porce a podávejte.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů