Meruňková bublanina s čokoládou - postup přípravy
Meruňková bublanina s čokoládou se řadí do kategorie velmi snadných a rychlých moučníků, které ale svou unikátní kombinací ingrediencí okouzlí i ty náročnější strávníky. Vyzkoušejte recept, o nějž se s námi podělila paní Romana Važanská.
Ingredience
Vejce vyklepněte do misky, smíchejte je s cukrem a obojí vyšlehejte do husté a bělavé pěny. Přilijte vodu a olej, které zašlehejte do směsi. Postupně zapracujte také polohrubou mouku, kterou předem smíchejte s práškem do pečiva.
Hotové těsto důkladně prošlehejte a nalijte ho na menší plech s vyšším okrajem, který vyložte kusem pečicího papíru. Těsto poklaďte vypeckovanými a nakrájenými meruňkami a nahrubo nasekanou čokoládou a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 35 až 40 minut.
Po dopečení bublaninu nechte vychladnout. Posypejte ji přes sítko moučkovým cukrem, nakrájejte ji na porce a podávejte.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.