Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka z vaječného likéru

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bábovka z vaječného likéru - postup přípravy

Tento recept na jednoduchou, ale přesto velmi chutnou bábovku si zaručeně zaslouží vaši pozornost. Je jemná, příjemně voní po vaječném likéru a je jednoduše k nakousnutí. Navíc se nemusíte obávat, že by již na druhý den byla oschlá a nedala se jíst, ba naopak. I po třech dnech je úžasně vláčná stejně jako po upečení. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jaroslava Plotická
1. KROK

Celá vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse ručním šlehačem do hladké pěny. Za stálého míchání do hmoty přilijeme olej a vaječný likér. Potom postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva.

2. KROK

Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme péct do trouby předehřáté na 180°C po dobu cca 45 minut (v závislosti na výkonu vaší trouby). Zdali je bábovka upečená, zkusíme špejlí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů