Bábovka z vaječného likéru

i Zdroj fotografie: Dagmar Kazdová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bábovka z vaječného likéru - postup přípravy

Tento recept na jednoduchou, ale přesto velmi chutnou bábovku si zaručeně zaslouží vaši pozornost. Je jemná, příjemně voní po vaječném likéru a je jednoduše k nakousnutí. Navíc se nemusíte obávat, že by již na druhý den byla oschlá a nedala se jíst, ba naopak. I po třech dnech je úžasně vláčná stejně jako po upečení. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
1. KROK

Celá vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse ručním šlehačem do hladké pěny. Za stálého míchání do hmoty přilijeme olej a vaječný likér. Potom postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva.

2. KROK

Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme péct do trouby předehřáté na 180°C po dobu cca 45 minut (v závislosti na výkonu vaší trouby). Zdali je bábovka upečená, zkusíme špejlí.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 248 hlasů
Nahlásit chybu
61 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt