Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mléčné Kinder řezy z kakaového těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Mléčné Kinder řezy z kakaového těsta - postup přípravy

Kdo by nemiloval vychlazené mléčné Kinder řezy. Díky tomuto rychlému receptu si je nyní můžete připravit sami doma a buďte si jistí, že už nebudete chtít ty z obchodu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte krém. Smetanu vyšlehejte se studeným mlékem, šlehačkou v prášku a medem. Následně připravte těsto na korpus. 

2. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které přidejte olej a bílý jogurt. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do směsi mouku s kakaem, kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kakaem předem prosejte.

3. KROK

Směs rozdělte a dvě části a první z nich vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. 

Poznámka: Postup opakujte i u druhé části kakaové směsi.

4. KROK

Okraje upečených korpusů zarovnejte nožem a sundejte z nich pečicí papír. První korpus vložte do dortového ráfku a naneste na něj smetanový krém, který zarovnejte do hladka. 

5. KROK

Krém přikryjte druhým korpusem, dezert přikryjte potravinovou fólií a vložte ho minimálně na 2 hodiny do lednice. Mléčné Kinder řezy servírujte nakrájené a malé obdélníčky a uchovávejte je v lednici. 

Tip: Před podáváním řezy z lednice vyndejte a nechte je 10 minut stát v pokojové teplotě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Hobbyolog

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů