Mléčné Kinder řezy z kakaového těsta - postup přípravy
Kdo by nemiloval vychlazené mléčné Kinder řezy. Díky tomuto rychlému receptu si je nyní můžete připravit sami doma a buďte si jistí, že už nebudete chtít ty z obchodu.
Těsto
Krém
Nejprve připravte krém. Smetanu vyšlehejte se studeným mlékem, šlehačkou v prášku a medem. Následně připravte těsto na korpus.
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které přidejte olej a bílý jogurt. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do směsi mouku s kakaem, kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kakaem předem prosejte.
Směs rozdělte a dvě části a první z nich vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Poznámka: Postup opakujte i u druhé části kakaové směsi.
Okraje upečených korpusů zarovnejte nožem a sundejte z nich pečicí papír. První korpus vložte do dortového ráfku a naneste na něj smetanový krém, který zarovnejte do hladka.
Krém přikryjte druhým korpusem, dezert přikryjte potravinovou fólií a vložte ho minimálně na 2 hodiny do lednice. Mléčné Kinder řezy servírujte nakrájené a malé obdélníčky a uchovávejte je v lednici.
Tip: Před podáváním řezy z lednice vyndejte a nechte je 10 minut stát v pokojové teplotě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hobbyolog