Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohová bábovka

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Tvarohová bábovka - postup přípravy

Bábovku zná asi každý, nyní máte ovšem možnost si ji udělat v této jednoduché tvarohové verzi. A to jen díky paní Petře Pospíchalové, která nám poskytla svůj domácí recept.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte obě vejce a přidejte k nim cukr krystal. Poté je utřete do pěny. Následně k nim přidejte citronovou kůru, tvaroh, mléko a rostlinný olej. Vše důkladně promíchejte do hladké směsi. Mouku zvlášť smíchejte s kypřicím práškem a pudinkem v prášku. Tuto směs zapracujte do těsta v míse.

2. KROK

Nakonec už jen přimíchejte citronovou šťávu a nalijte těsto do formy, kterou jste předtím vymazali máslem a vysypali moukou. Dejte formu do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte bábovku cca 40 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli je dostatečně propečená. Po vyklopení z formy ji posypejte moučkovým cukrem a podávejte. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů