Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvová detoxikační šťáva s jablkem a řepou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Mrkvová detoxikační šťáva s jablkem a řepou - postup přípravy

Nastartujte svůj den pomocí tohoto přírodního nápoje, který vám pomůže vyčistit játra, střeva a cévy. Mrkvová detoxikační šťáva s jablkem a řepou nejen skvěle chutná, ale hotovou ji budete mít za pár minut.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mrkev oloupejte a nakrájejte ji na menší kousky. Jablko pečlivě omyjte, zbavte ho jádřince a nakrájejte ho na kousky. Poté vše přendejte do mísy.

2. KROK

Červenou řepu nejdříve oloupejte a poté ji nakrájejte na kousky. Přendejte ji do mixéru a přidejte k ní nakrájené jablko s mrkví.

3. KROK

Do mixéru přilijte vodu a směs rozmixujte do hladka. Pokud nemáte mixér, můžete použít odšťavňovač. Poté směs propasírujte před jemné sítko.

4. KROK

Vymačkejte šťávu z jednoho citrónu a přilijte ho k  propasírované tekutině. Poté vše promíchejte a přelijte nápoj do sklenice.

5. KROK

Zdravotní účinky:

  • stimulace a podpora jater
  • urychlení trávení
  • snížení hladiny cholesterolu
  • odbourání toxinů z těla
  • podpora trávicího systému
6. KROK

Detoxikační nápoj si připravte vždy čerstvý. Konzumujte ho nejlépe ráno, hodinu před snídaní na lačný žaludek.

7. KROK

Tip: Vymačkanou dužinu rozhodně nevyhazujte. Přidejte do ní ovesné vločky, med, mletou skořici a trošku oleje. Z kompaktního těsta vytvořte poté tenké placky. Pečte je přibližně 10–15 minut při teplotě 180 °C.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů