Tvarohové šneky s brusinkami a ořechy - postup přípravy
Rychlé tvarohové šneky jsou nadýchané a osvěžující, díky ovocné náplni. Uvnitř najdete také křupavé ořechy, díky kterým je dezert nejen chutný, ale také výživný.
Těsto
Náplň
K potření
Tvaroh smíchejte s vaječným žloutkem a cukrem. Vše dobře promíchejte. V samostatné misce smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, sušenou pomerančovou kůrou, špetkou soli a vanilkovým cukrem.
Poznámka: Místo sušené kůry můžete použít čerstvou.
K suchým ingrediencím vmíchejte změklé máslo a, po propojení ingrediencí, také tvarohovou hmotu. Vzniklé těsto vložte do sáčku a následně do lednice na půl hodiny.
Mezitím připravte náplň. V rendlíku smíchejte brusinky s cukrem a směs zahřívejte 10–15 minut. Přidejte škrob a směs odstavte z tepla. Poté do ní vmíchejte skořici a náplň rozmixujte.
Vychlazené těsto rozdělte na dvě části. Jednu z nich rozválejte na plát o výšce 0,4 cm, který pomažte polovinou náplně a posypte nasekanými ořechy. Těsto zarolujte, zabalte do fólie a vložte na 30 minut do mrazáku.
Poznámka: Stejný postup opakujte také u druhé části těsta a náplně.
Vychlazené těsto posypte trochou mouky a nakrájejte ho na kousky o šířce 1,5 cm, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Tvarohové šneky potřete rozšlehaným vaječným bílkem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Dezert nechte volně vychladnout a podávejte ho posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко