Nadýchaná citrónová buchta na plech - postup přípravy
Hledáte-li snadný a rychlý recept na dezert, který zvládnou i ti, kteří s pečením začínají, vyzkoušejte citrónovou buchtu na plech. Je osvěžující a nadýchaná.
Ingredience
Na vymazání a vysypání
Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky a pokryjte jimi dno zapékací mísy, kterou jste vymazali máslem a vysypali cukrem. Ze zbylé poloviny nastrouhejte citronovou kůru.
Poznámka: Použijte citron, který je dobře omytý a chemicky neošetřený.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do hladké pěny. Poté do směsi, za stálého šlehání, přidejte mléko, a jakmile se ingredience propojí, přidejte také mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.
Tip: Před použitím mouku prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Za stálého šlehání do těsta přilijte také rostlinný olej a poté citronovou kůru. Těstem zalijte citrony v zapékací míse a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Citrónovou buchtu na plech podávejte nakrájenou na kousky.
Poznámka: Dezert před podáváním nechte vychladnout. Díky tomu bude lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Leckere Wochentage