Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky ze zelí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Bramboráky ze zelí - postup přípravy

Už jste někdy zkoušeli takzvané zelňáky? Pokud už vás nebaví ty stejné recepty pořád dokola a chcete vyzkoušet něco nového, můžeme jen doporučit tuto specialitu. Od klasických bramboráků se v přípravě moc neliší, ale překvapí vás odlišnou chutí. Pokud potřebujete spotřebovat zbylé zelí nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, pusťte se do přípravy podle jednoduchého receptu.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Zelí bude nutné nakrájet. Tady záleží zcela na vás, jak chcete, aby vaše zelňáky vypadaly. Krájet můžete nahrubo i najemno, podle vaší chuti. Struktura může být klidně stejná jako u bramboráků, které běžně připravujete.




Ve chvíli, kdy máte po ruce připravené všechny suroviny, můžete se pustit do přípravy. Do nakrájeného zelí postupně přidávejte další suroviny. Vmíchejte vajíčko, sůl, pepř a mouku.

Na závěr do směsi nalijte kefír, díky kterému bude těsto dokonale vláčné. Hotové těsto byste pravděpodobně na první pohled od toho na bramboráky nepoznali.

Hotovou směs smažte v požadované velikosti na pánvi, tak jak jste zvykli u klasických bramboráků. Smažit můžete na sádle i na oleji. Každý zelňák důkladně propečte, aby byl hezky křupavý a měl zlatou barvu.

Po vyjmutí z pánve je nechte okapat nebo je od mastnoty vysušte papírovou utěrkou. A nyní je čas servírovat. K dokonalé chuti můžete na talíř ještě přidat trochu zakysané smetany.

Tak co na zelňáky říkáte? Jsou skvělé jako rychlá večeře, příloha k některým jídlům nebo pohoštění pro návštěvu. Navíc jsou odlišné od klasických bramboráků, a tak do svého výběru receptů můžete zařadit zase něco nového. Díky použitému kefíru si rychle zvyknete na vláčnou a specifickou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů