Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italský jablečný koláč

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Italský jablečný koláč - postup přípravy

Máte doma jablíčka, která potřebujete upotřebit? Pak si upečte výtečný jablečný koláč podle jednoho snadného italského receptu. Pro jeho jemnou a zároveň šťavnatou chuť si ho zamiluje celá vaše rodina.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si dvě jablka oloupete, očistíte od jádřinců a nakrájíte na menší kostky. Zbylá dvě jablka pak rovněž oloupejte, avšak pokrájejte na plátky. Dále si v míse vyšlehejte vejce spolu se špetkou soli, krupicovým cukrem a vanilkovou esencí do pěny. Poté přidejte citronovou kůru, na kostičky pokrájená jablka, mléko, kypřící prášek do pečiva, polohrubou mouku, změklé máslo a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.




Hotové těsto navrstvěte do kulaté formy na koláč, kterou jste předtím vystlali pečícím papírem. Na povrch poklaďte plátky jablek, ty posypejte lžící hnědého cukru, mletou skořicí a dejte péct do trouby na cca 15 až 20 minut při teplotě 180 °C. Upečený koláč vyjměte, nechte zchladnout a poté podávejte pokrájený na menší kousky s šálkem kávy anebo s čajem. Hodit se bude k porci i kopeček šlehačky, zakysané smetany či vanilkové zmrzliny. Přejeme vám dobré chutnání.

Pokud budete chtít svůj koláč vylepšit, můžete do těsta přidat i trochu rumu či rumové esence. Možné je zakomponovat do těsta i v rumu máčené rozinky či jiné na kousky pokrájené sušené ovoce. Hodit se bude do jablečného moučníku rovněž strouhaný kokos.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů