Nadýchané houstičky s tvarohem - postup přípravy
Na domácím pečivu je nejlepší to, že závisí pouze na vás, jak si jej upečete a co do něj dáte. Pokud nemáte rádi tvaroh, jednoduše ho nahradíte něčím jiným k vaší spokojenosti.
Těsto
Náplň
Na potření a posypání
Do větší mísy nalijte mléko a přidejte k němu bílky, sušené droždí a cukr. Důkladně promíchejte metličkou. Do jiné mísy nasypejte všechnu mouku. Postupně k mouce přilijte promíchanou směs, dodejte sůl, rozpuštěné máslo a ručně vše promíchejte a uhněťte těsto. Zakryjte mísu utěrkou a nechejte těsto kynout na hodinu.
Poté ho z mísy odeberte, mírně promačkejte a rozválejte do tvaru čtverce. Nakrájejte ho na pravidelné proužky a ty ještě přepulte. Vezměte si jeden přepůlený proužek a zlehka ho promačkejte prsty. Jednu jeho polovinu rozdělte nožem na tři proužky. Na druhou polovinu naneste hrudkovitý tvaroh a zabalte ho do ní (viz video)
Proužky těsta do sebe zapleťte tak, jako byste pletli cop. Na konci utěsněte prsty spoj copu, aby se nerozbaloval, a přeložte jej na naplněnou polovinu houstičky. Tímto způsobem nachystejte i zbytek těsta a všechny houstičky položte na plech vyložený pečicím papírem.
Zakryjte je utěrkou a nechejte kynout dalších 30 minut. Poté všechny houstičky potřete rozšlehaným vejcem, posypejte je sezamem a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 minut. Následně můžete podávat, dobrou chuť!