Jak připravit perfektní rýži bez rýžovaru

ČAS PŘÍPRAVY
5 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jak připravit perfektní rýži bez rýžovaru - postup přípravy

Není nic horšího, než si připravit lahodný oběd a celý jej zkazit přílohou v podobě nesprávně uvařené rýže. Kromě pořízení rýžovaru se tomuto problému můžete vyhnout i jinak. Tento způsob vaření rýže je 100% funkční a vlastně zcela snadný.
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Jedinou podmínkou je, abyste na hrnec měli vhodnou pokličku, která nepropustí teplo. Ideální je rýži připravit v tlakovém hrnci. Jakmile voda dojde do bodu varu, vsypte do ní dva šálky dlouhozrnné rýže, promíchejte ji, přikryjte pokličkou a plamen uberte na minimum. Takto vařte 20 minut, poté hrnec stáhněte z ohně, odeberte na krátký moment pokličku, aby mohla uniknout přebytečná pára, a znovu ji na hrnec položte. Nechte odstát dalších 5 minut. Poté ji načechrejte vidličkou a můžete podávat, dobrou chuť!

2. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 758 hlasů
Nahlásit chybu
62 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty