Nadýchané piškotové kostky v čokoládě - postup přípravy
Kdo hledá rychlý a originální dezert na vánoční stůl, pak by měl vyzkoušet tyto nadýchané piškotové kostky v čokoládě. Příprava je snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Na korpus
Na dokončení
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, vanilkový cukr a cukr. Směs promíchejte a poté ji vyšlehejte do nadýchané pěny.
Do směsi postupně přilívejte rostlinný olej, mléko a vše důkladně promíchejte. Následně do těsta vmíchejte prosátou mouku a kypřicí prášek.
Těsta velmi dobře promíchejte a nakonec do něj vmíchejte ocet. Poté ho nalijte na plech o velikosti 40×30 cm, který nejdříve vyložte pečicím papírem.
Korpus pečte v předehřáté troubě na teplotu 180°C po dobu 15–20 minut. Poté ho vyjměte a nechte zcela vychladnout.
Z korpusu stáhněte pečicí papír a seřízněte okraje. Rozřízněte ho na polovinu a obě části potřete Nutellou. Poté 1 část přiklopte na 2 uložte ji na 30 minut do lednice.
Korpus vyjměte z lednice a rozřízněte ho na 8 stejně velkých kusů. Následně rozpusťte čokoládu a piškotové kostky polijte. Přendejte je do lednice a nechte je ztuhnout.
Piškotové kostky nakonec ozdobte zbylou čokoládou. Poté je nechte opět ztuhnout v lednici. Následně je můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.