Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špikovaná vepřová kýta s bramborami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 165 minut

Špikovaná vepřová kýta s bramborami - postup přípravy

Pochutnejte si na špikované vepřové kýtě, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Maso je šťavnaté, křehké a ideální ke slavnostnímu obědu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli s česnekem nakrájejte nadrobno a ingredience vložte do pekáče s vývarem. Přidejte hořčici a vše zamíchejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte kuličky jalovce, drcený kmín, sušený tymián a pokračujte s přípravou masa. To propíchněte nožem na několika místech a vytvořené otvory vyplňte kousky špeku. 

Tip: Aby se vám se špekem lépe pracovalo, před použitím ho vložte na 30 minut do mrazáku.

3. KROK

Maso ochuťte solí a pepřem, ze všech stran a vložte ho do pekáče, který zakryjte. Špikovanou vepřovou kýtu pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 2 hodin. 

4. KROK

Tip: Během pečení pokrm kontrolujte. Je důležité, aby byla tekutina stále v pekáči. V případě, že by se vypařovala, podlijte maso vodou nebo vývarem, bude-li k dispozici.

5. KROK

Po dvou hodinách pečení přidejte do pekáče oloupané plátky brambor, které osolte a pokapejte olejem. Pokrm podlijte trochou vody a pečte ho, zakrytý, dalších 30 minut. Následně pekáč odkryjte a pokračujte v pečení ještě 15 minut. 

6. KROK

Tip: Vepřovou kýtu podávejte nakrájenou na plátky, společně s bramborami. Ty polijte trochou výpeku. Můžete je také posypat trochou nasekané petrželky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů