Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný domácí bílý chléb

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Nadýchaný domácí bílý chléb - postup přípravy

Domácí bílý chléb s přehledem zastíní mnohé druhy pečiva prodávané v běžných obchodech. Výsledek má krásně křupavou kůrku a nadýchanou střídu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávají mísy dejte prosátou mouku. Přidejte cukr, sůl a sušené droždí a vše promíchejte. Pak přilijte vlažnou vodu a nakonec olej. Těsto zpracujte robotem nebo rukama na vále, můžete si je trochu pomazat olejem, aby se nelepilo. Až bude těsto hladké a nelepivé, dejte ho do mísy, přikryjte a nechte 30 minut kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na pomoučněný vál a trochu prohněťte. Rukama udělejte placku zhruba ve tvaru čtverce a tu srolujte. Pak ji obraťte o 90 stupňů a srolujte na délku. Pak z ní udělejte menší placku, opět v jednom směru srolujte a vytvarujte bochánek.

3. KROK

Dejte bochánek do pekáčku vysypaného moukou, přikryjte ho a nechte 20 minut kynout. Poté vršek chleba potřete vodou, do bochníku udělejte asi 4 zářezy a poprašte ho trochou mouky. Vložte pekáček do předem vyhřáté trouby na 185 °C a pečte chleba zhruba 30 minut, případně o něco déle, pokud ještě kůrka nebude zlatavá.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů