Nadýchané kynuté šneky

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nadýchané kynuté šneky - postup přípravy

Z kynutého těsta jdou neobvyklým způsobem udělat úžasné šneky, které částečně připomínají pečivo z těsta listového. Jsou krásně křehké a nadýchané.
1. KROK

Dejte do mísy mléko, vodu, olej, cukr a sušené droždí a promíchejte. Přidejte mouku a sůl a vypracujte hladké nelepivé těsto. To na vále rozdělte na 10 dílů, udělejte bochánky, přikryjte je a nechte 10 minut odpočinout.

2. KROK

Smíchejte mouku a škrob na podsypání. Poprašte touto směsí vál a každý bochánek rozválejte do tenounkého plátu, v případě potřeby ho opět poprašte. Smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a placku touto směsí potřete. Pak ji kolečkem na pizzu rozpulte, půlku jakoby shrňte a pak srolujte do šneku. Šneky dejte na plech vyložený pečícím papírem, přikryjte a nechte 40 minut kynout.

3. KROK

Rozšlehejte si žloutek, vršky šneků jím potřete a dejte je péct do předehřáté trouby na 200 °C, dokud nebudou dozlatova.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 907 hlasů
Nahlásit chybu
54 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt