Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané kynuté šneky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nadýchané kynuté šneky - postup přípravy

Z kynutého těsta jdou neobvyklým způsobem udělat úžasné šneky, které částečně připomínají pečivo z těsta listového. Jsou krásně křehké a nadýchané.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na podsypání

Na namazání

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy mléko, vodu, olej, cukr a sušené droždí a promíchejte. Přidejte mouku a sůl a vypracujte hladké nelepivé těsto. To na vále rozdělte na 10 dílů, udělejte bochánky, přikryjte je a nechte 10 minut odpočinout.

2. KROK

Smíchejte mouku a škrob na podsypání. Poprašte touto směsí vál a každý bochánek rozválejte do tenounkého plátu, v případě potřeby ho opět poprašte. Smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a placku touto směsí potřete. Pak ji kolečkem na pizzu rozpulte, půlku jakoby shrňte a pak srolujte do šneku. Šneky dejte na plech vyložený pečícím papírem, přikryjte a nechte 40 minut kynout.

3. KROK

Rozšlehejte si žloutek, vršky šneků jím potřete a dejte je péct do předehřáté trouby na 200 °C, dokud nebudou dozlatova.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů