Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sypané dalamánky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí sypané dalamánky - postup přípravy

Domácí dalamánky jsou snadné a zaručeně vždy čerstvé, můžete si také vybrat, čím je chcete posypat. Recept na ně nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
12 jiné
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do vlažného mléka dejte cukr a rozdrobte droždí. Počkejte, až se rozjede kvásek.

2. KROK

Do mísy nasypejte všechny mouky, sůl, přidejte sádlo, olej a lněná semínka. Přilijte kvásek a začněte zpracovávat těsto, dokud nebude hladké a vláčné. Přikryjte ho a nechte asi hodinu kynout.

3. KROK

Z těsta pak odkrajujte kusy podle toho, jak chcete mít dalamánky velké. Na vále z nich vypracujte bochánek a dejte na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Každý dalamánek pak potřete vodou, posypejte hrubou solí a kmínem nebo sezamem, záleží na vás. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte dalamánky do růžova.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů