Rychlá piškotová buchta s čokoládou - postup přípravy
Nechte ve svých ústech rozplynout rychlou piškotovou buchtu, která je vláčná a má úžasně jemnou strukturu. Dezert se skvěle hodí k příjemnému posezení s blízkými.
Piškot
K navlhčení
Krém
Na posypání
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud suché ingredience prosejete.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut. Upečený piškot navlhčete mlékem a nechte ho vychladnout.
Nyní připravte krém. Mléko vyšlehejte se smetanou a čokoládovým krémem v prášku. Do krému vmíchejte čokoládové cukrářské zdobení a krémem pokryjte povrch piškotu v dortovém ráfku.
Rychlou piškotovou buchtu posypte nastrouhanou čokoládou a vložte ji na 2 hodiny do lednice. Pochoutku následně podávejte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vynikající s Rikou Kienerou