Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá piškotová buchta s čokoládou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlá piškotová buchta s čokoládou - postup přípravy

Nechte ve svých ústech rozplynout rychlou piškotovou buchtu, která je vláčná a má úžasně jemnou strukturu. Dezert se skvěle hodí k příjemnému posezení s blízkými.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Piškot

K navlhčení

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud suché ingredience prosejete.

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut. Upečený piškot navlhčete mlékem a nechte ho vychladnout. 

3. KROK

Nyní připravte krém. Mléko vyšlehejte se smetanou a čokoládovým krémem v prášku. Do krému vmíchejte čokoládové cukrářské zdobení a krémem pokryjte povrch piškotu v dortovém ráfku. 

4. KROK

Rychlou piškotovou buchtu posypte nastrouhanou čokoládou a vložte ji na 2 hodiny do lednice. Pochoutku následně podávejte nakrájenou na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů