Nadýchaný kakaový piškotový korpus - postup přípravy
Pokud vás čeká příprava narozeninového dortu a hledáte ten nejlepší recept na piškotový korpus, vyzkoušejte tento kakaový a nadýchaný jako obláček. Z těsta můžete také připravit muffiny nebo stále oblíbenější cake pops.
Ingredience
Mouku smíchejte s jedlou sodou a kypřicím práškem do pečiva. Směs lehce promíchejte a poté ji prosejte do větší mísy.
Do prosáté mouky přidejte sůl, cukr a vanilkový cukr. Směs lehce promíchejte. Poté do ní rozklepněte vejce a přilijte olej. Následně vše velmi pečlivě promíchejte.
Do hrnce nasypte kakao, zalijte ho vroucí vodou a promíchejte ho. Poté kakaovou směs nalijte do mísy s těstem a vše velmi pečlivě promíchejte.
Dno dortové formy o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do něj těsto. Poté formu zakryjte alobalem a pomocí vidličky do něj udělejte několik dírek.
Formu vložte do předehřáté trouby teplotu 170–180 °C a korpus pečte přibližně 40–50 minut. Před koncem pečení zapíchněte do středu těsta špejli. Pokud bude po vytažení čistá, korpus vyjměte z trouby.
Vychladlý korpus poté rozkrojte a naplňte ho oblíbeným krémem. Použít ho můžete také při přípravě muffinů a oblíbených cake pops.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней