Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecký tvarohový koláč

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Turecký tvarohový koláč - postup přípravy

Nemáte mnoho času, ale přesto byste chtěli pro své blízké připravit chutný dezert ke kávě nebo čaji? Potom vsaďte na turecký tvarohový koláč. Připravený jej budete mít během několika málo minut a z výsledné chuti budete nadšení!

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Náplň

Želé poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte přípravou korpusu. V sekáčku si rozemelte najemno máslové sušenky. Pak je přemístěte do misky a přelijte rozpuštěným máslem.




Dobře promíchejte a těsto naneste do formy o průměru cca 26 cm.

Sušenkový korpus pečte v předehřáté troubě asi deset minut při teplotě 180 °C.

Mezitím se pusťte do krémové náplně.

V míse rozmíchejte smetanový sýr Labneh spolu s celými vejci, moučkovým cukrem, tučným bílým jogurtem a oběma vanilkovými cukry.

Výslednou směs nalijte na sušenkový korpus a formu umístěte do plechu s vodou. Takto dopékejte turecký koláč pozvolna asi hodinu a dvacet minut při stejné teplotě jako dosud.

Upečený turecký tvarohový koláč vyjměte z trouby, vyklopte z formy a přelijte celý želé polevou, kterou jste si uvařili z želatiny v prášku, citronové šťávy, vody a moučkového cukru.

Podávejte po zatuhnutí třeba s šálkem kávy. Hodit se bude k porci dezertu i čerstvé ovoce typu maliny, borůvky, ostružiny a podobně. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů