Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený ovocný dort se smetanovým sýrem a sušenkovým korpusem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut

Nepečený ovocný dort se smetanovým sýrem a sušenkovým korpusem - postup přípravy

Pravá letní záležitost je lehký smetanový dort zdobený čerstvým ovocem. Je snadný na přípravu, rychle hotový a pohádkově dobrý. Můžete ho ozdobit čerstvými jahodami, jak píšeme v receptu, ale také je možné použít jakékoliv jiné ovoce, které máte rádi, případně zkombinovat více druhů a docílit nádherných barevných kombinací. Fantazii se meze nekladou!

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Želé vrstva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Sušenky nalámejte na malé kousky a rozemelte je v mlýnku na maso nebo v kuchyňském robotu. Drť pak smíchejte s rozpuštěným máslem a přeneste výslednou hmotu do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem. Hmotu korpusu na dno rovnoměrně rozprostřete a důkladně upěchujte a vložte formu do lednice alespoň na hodinu ztuhnout.




Připravte želatinu podle návodu na obalu. V jiné misce smíchejte mascarpone s cukrem a vyšlehejte do jemné konzistence. Ušlehejte šlehačku do pevné pěny a jemně ji špachtlí vmíchejte do našlehaného tvarohu. Přidejte šťávu z jednoho citrónu a připravenou želatinu a znovu promíchejte.

Hotový krém navrstvěte do formy na sušenkový korpus, urovnejte povrch krému do roviny a vložte opět na několik hodin do lednice.

Nakonec připravte jahodové želé a čerstvé jahody očistěte a nakrájejte ostrým nožem na tenčí plátky. Ty vyskládejte na celý povrch dortu a zalijte je jahodovou želatinou. Pak dort znovu vraťte do lednice na dalších pár hodin ztuhnout a pořádně proležet, aby se příchuti surovin krásně propojily.

Podávejte dobrotu s šálkem čaje nebo kávy či s vychlazeným jahodovým mléčným koktejlem.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů