Nadýchaný koláč s jablky a skořicí - postup přípravy
Pokud máte o víkendu alespoň trochu času, tak tento recept na jablečný koláč rozhodně stojí za vyzkoušení. Chutná jednoduše úžasně, potěšíte s ním celou rodinu a jako bonus vám voní celý byt až k sousedům.
Těsto
Náplň
Mouku prosejte a smíchejte se solí a cukrem. Přidejte nastrouhané studené máslo a vytvořte drobenku. Přidejte prášek do pečiva, vanilkový cukr, žloutky, zakysanou smetanu a ručně vypracujte měkké těsto. Rozdělte jej na dvě části, menší dejte na 40 minut do mrazáku. Bílky smíchejte s citronovou šťávou a vyšlehejte je, po částech následně zašlehávejte cukr do svěží a husté hmoty.
Formu na pečení vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Na těsto naskládejte plátky jablek, posypejte je cukrem a skořicí, navrch nalijte bílkovou směs a zarovnejte. Na vršek nastrouhejte těsto z mrazáku. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 20 až 30 minut. Poté ihned podávejte, dobrou chuť!