Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na pudingový dezert s názvem „Jemný sníh“

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Recept na pudingový dezert s názvem „Jemný sníh“ - postup přípravy

Potěšte své blízké i vlastní chuťové pohárky díky jednoduchému, lehkému a vzdušnému dezertu. Příprava není složitá, suroviny snadno koupíte a během chvilky si ho můžete vychutnat.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hrnce se silným dnem rozbijte celé vejce a přidejte další dva žloutky. Přidejte k nim kukuřičný škrob, 75 gramů cukru a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte, aby směs nezůstala hrudkovitá. K této směsi přidejte kysanou smetanu a znovu důkladně promíchejte.

2. KROK

Smetanu vařte asi jednu minutu od okamžiku, kdy se objeví první bublinky. Směs vařte na mírném ohni za stálého míchání, protože musí nádherně zhoustnout. Jakmile k tomu dojde, sundejte hrnec z ohně a okamžitě do něj přidejte máslo. Míchejte, dokud se nerozpustí. Do horké smetany přidejte rychle také rozpustnou želatinu. Míchejte, dokud se máslo i želatina úplně nerozpustí. Krém nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pravidelně míchejte, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.

3. KROK

Poté si připravte žáruvzdornou mísu a dejte do ní 2 bílky, 75 g cukru a lžičku citronové šťávy. Tuto směs zahřejte ve vodní lázni za stálého míchání. Počkejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a dokud směs nedosáhne teploty 60 stupňů. Poté bílky vyšlehejte za horka mixérem a míchejte, dokud nebudou mít pokojovou teplotu a pevné špičky.

4. KROK

Nakonec postupně směs z bílků zapracujte do krému. Promíchejte vše stěrkou krouživými pohyby.

5. KROK

Takto připravenou kompozici přeneste do formy na bábovku a rovnoměrně ji rozetřete. Dezert vložte na několik hodin do lednice. Musí dokonale ztuhnout, abyste ho mohli vyklopit z formy.

6. KROK

Až to budete chtít udělat, ponořte formu na minutu do horké vody a otočte dezert na talíř. Servírujte a vychutnejte si velmi jemný a lahodný dezert.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů