Nakládané houby s česnekem a koprem - postup přípravy
Připravte si perfektní doplněk do salátů, polévek, k masu i na obložené mísy. Nakládané houby s česnekem jsou aromatické, šťavnaté a dlouho vydrží.
Základ
Nálev
Dobře očištěné houby vložte do většího hrnce, ve kterém je zalijte vodou, smíchejte se solí a vařte 25–30 minut. Na posledních 10 minut do hrnce vložte také květy kopru.
Poznámka: Během vaření sbírejte z hladiny vzniklou pěnu.
Po této době houby slijte a připravte nálev. V samostatném hrnci smíchejte vroucí vodu s bobkovým listem, solí, cukrem a kuličkami pepře.
Přidejte houby s nakrájenými stroužky česneku a směs vařte 5 minut, pod pokličkou. Poté do hrnce přilijte ocet, ingredience promíchejte a po další minutě vaření houbami s nálevem naplňte sterilizované sklenice.
Nakládané houby s česnekem ve sklenicích pevně uzavřete sterilizovanými víčky a nechte je zcela vychladnout, dnem vzhůru.
Tip: Pro nejdelší výdrž houby skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья

