Nakládané okurky po cikánsku - postup přípravy
Okurky nemusíte nakládat jen do klasického sladko-kyselého nálevu, ale můžete je připravit takzvaně po cikánsku. Netradiční „nálev“ jim dodá velmi zajímavou chuť.
Ingredience
Okurky očistěte a nakrájejte na podlouhlé šestinky, cibuli pak na tenké proužky. Dejte je do mísy, přisypejte sůl a promíchejte. Nechte je několik hodin odpočinout, aby změkly a pustily šťávu.
Poté šťávu z nich slijte, ale rozhodně nevylévejte! Následně k nim přidejte med, olej, ocet a rajský protlak a vše promíchejte.
Okurky spolu s rajčatovou směsí dejte do čistých a sterilizovaných zavařovacích sklenic. Pokud je ve sklenicích málo rajčatové omáčky, dolijte je slitou šťávou z okurek. Pak je uzavřete novými víčky a 10 minut zavařujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.