Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Míchaný zeleninový salát na zimu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Míchaný zeleninový salát na zimu - postup přípravy

Z přebytků zeleniny si můžete zavařit dobrý salát na zimu. Bude z něho výborná příloha k jídlu, která ve sklenicích při správném uskladnění vydrží i celý rok.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Recept je na 5 sklenic o objemu 720 mililitrů. Dejte je předem i s víčky na pár minut sterilizovat do trouby na 115 °C. Mezitím si omyjte a očistěte zeleninu.

2. KROK

Rajčata nakrájejte na kusy a směs paprik na proužky. Okurky předem namočte na 3 hodiny do studené vody a pak pokrájejte na silnější kolečka. Cibuli bílou i červenou nakrájejte na půlkolečka, česnek na plátky a kopr a petrželku nasekejte.

3. KROK

Dejte vše do velké nádoby a osolte. Přidejte slunečnicový olej, bazalku a vše promíchejte a nechte chvíli ustát, aby zelenina pustila šťávu.

4. KROK

Do každé sklenice dejte 5 kuliček pepře a téměř až po její okraj vyrovnejte zeleninu i tekutinu, kterou pustila. Dobře upěchujte. Navrch dejte lžičku cukru a lžíci 9procentního octa. Pokud máte jiný, poměr upravte.

5. KROK

Sklenice zavíčkujte, dejte do hrnce s vodou vyloženého plátnem a nechte 30 minut sterilovat. Poté je nechte pomalu vychladnout, zkontrolujte víčka a skladujte na temném místě s teplotou do 25 °C.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Schneller Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů