Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové mini koblížky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sýrové mini koblížky - postup přípravy

Plánujete s rodinou či přáteli příjemné posezení u vína a piva? Nebo chystáte narozeninovou oslavu? Pak nesmí chybět lahodné chuťovky! Vyzkoušejte například tyto sýrové minikoblížky, po kterých se doslova zapráší. Jsou křehké a rozplývají se na jazyku. Hosté z nich budou nadšení.

Ingredience pro:
40 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do velké mísy si nastrouhejte tvrdý sýr dle preferencí (lze použít eidam, čedar, ementál). Chutné budou koblížky i s mozzarellou.




K nastrouhanému sýru pak přisypte parmazán, vložte jedno vajíčko, přisypte oregano, hladkou mouku a rukama vypracujte homogenní hladké těsto, které by se nemělo lepit na prsty.

Z výše uvedených ingrediencí byste měli získat cca 40 minikoblížků.

Nyní si trochu pomoučte ruce a tvořte malé kuličky. Zhruba ve velikosti pingpongových míčků.

Poté je obalte ve strouhance ze všech stran.

Dále si rozpalte ve větším hrnci slunečnicový olej a v něm následně minikoblížky smažte dozlatova. Nakonec je vyjměte z tuku a nechte okapat na papírových utěrkách.

Usmažené koblížky podávejte hostům společně s dipem ze zakysané smetany a česneku, nebo s kečupem a tatarskou omáčkou. Hodit se budou i různé zeleninové salátky a nakládaná zelenina typu čalamáda, kyselé okurky, či cibulky. Pokud máte rádi uzeniny, můžete do koblížků zakomponovat klidně i strouhanou libovou šunku, nebo třeba slaninu. Dobré bude i uzené vepřové maso. Těsto lze okořenit i čerstvými bylinkami, jako je pažitka, bazalka a petrželka. Přejeme vám dobrou chuť.

Videopostup krok za krokem


Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů