Nakládané pálivé papričky s česnekem - postup přípravy
Z červených pálivých paprik a česneku si lze připravit nakládanou směs vhodnou k přímé konzumaci kdykoli během zimy. Poslouží i jako příloha k jídlu či do salátů.
Ingredience
Menší pálivé papriky zbavte dlouhé stopky, ale semeník neodstraňujte. Pak každou papriku nařízněte ve špičce, aby se dovnitř mohl dostat lák.
Oloupejte česnek a nasekejte ho na větší kusy. Do velkého hrnce nalijte ocet, olivový olej a vodu. Přidejte cukr, sůl a kyselinu citronovou, postavte hrnec na sporák a přiveďte k varu.
Do vroucího láku dejte papriky a česnek a vařte je pod poklicí, dokud nebudou papriky měkké. Občas promíchejte, aby se lák dostal do všech paprik.
Horké papriky s trochou láku přendejte do čistých sklenic, přidejte trošku soli a zavíčkujte čistými víčky. Sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte den chladnout. Poté jim zkontrolujte víčka a skladujte je na temném chladnějším místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alev Türken