Nakládaný meloun na zimu jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Nakládaný meloun na zimu je recept, díky kterému si můžete chuť šťavnatého ovoce užívat během celého roku. Příprava je snadná a zabere vám jen pár minut.
Základ
Nálev
Meloun omyjte a nakrájejte na trojúhelníky, kterými naplňte sterilizované sklenice.
Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení ovoce bakteriemi.
Ovoce okamžitě zalijte vroucí vodou tak, aby bylo zcela ponořené, sklenice volně přiklopte víčky, zakryjte ručníkem nebo dekou a nechte je stát 25–30 minut.
Poté vodu ze sklenic přelijte do většího hrnce, kde ji smíchejte se solí, cukrem a kyselinou citronovou. Nálev vařte 2–3 minuty a poté jím naplňte sklenice s ovocem.
Sklenice pevně uzavřete a nakládaný meloun na zimu nechte vychladnout dnem vzhůru. Poté ho skladujte na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete nálevem naplnit 2 sklenice o objemu 3000 ml. Jeden meloun vystačí k naplnění 3 sklenic o objemu 3000 ml, v závislosti na velikosti melounu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Елена Туряница – Учимся Готовить Вместе!