Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný meloun na zimu jen z 5 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nakládaný meloun na zimu jen z 5 ingrediencí - postup přípravy

Nakládaný meloun na zimu je recept, díky kterému si můžete chuť šťavnatého ovoce užívat během celého roku. Příprava je snadná a zabere vám jen pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meloun omyjte a nakrájejte na trojúhelníky, kterými naplňte sterilizované sklenice. 

Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení ovoce bakteriemi. 

2. KROK

Ovoce okamžitě zalijte vroucí vodou tak, aby bylo zcela ponořené, sklenice volně přiklopte víčky, zakryjte ručníkem nebo dekou a nechte je stát 25–30 minut.

3. KROK

Poté vodu ze sklenic přelijte do většího hrnce, kde ji smíchejte se solí, cukrem a kyselinou citronovou. Nálev vařte 2–3 minuty a poté jím naplňte sklenice s ovocem. 

4. KROK

Sklenice pevně uzavřete a nakládaný meloun na zimu nechte vychladnout dnem vzhůru. Poté ho skladujte na tmavém a chladném místě. 

5. KROK

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete nálevem naplnit 2 sklenice o objemu 3000 ml. Jeden meloun vystačí k naplnění 3 sklenic o objemu 3000 ml, v závislosti na velikosti melounu. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů