Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařený zeleninový salát na zimu

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zavařený zeleninový salát na zimu - postup přípravy

Letní úrodu zeleniny můžete zavařit do sklenic na zimu, abyste si mohli dopřávat zeleninový salát po celý rok za příznivé ceny. Je opravdu velmi chutný.

Ingredience pro:
8 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte okurku na kolečka, rajčata a papriky na kusy a cibuli na půlkolečka. Přidejte pokrájenou pálivou papriku a nasekejte petrželku. V dostatečně velké nádobě zeleninu promíchejte se solí a nechte 30 až 40 minut ustát, aby zelenina pustila vodu.

2. KROK

Sklenice naplňte zeleninou a zalijte tekutinou, kterou pustila. Dejte je do hrnce vyloženého plátnem a naplňte ho vodou do asi poloviny výšky sklenic. Poté je přikryjte víčky, přiveďte vodu k varu a pak vařte 15 minut.

3. KROK

Horké sklenice vyjměte z hrnce, napevno je zavíčkujte, přikryjte a nechte pomalu 24 hodin chladnout. Pak jen zkontrolujte, jestli se víčka přichytila, a uložte je na tmavé a chladné místo.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů