Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný paprikový bůček s česnekem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nakládaný paprikový bůček s česnekem - postup přípravy

Pokud si rádi ukrojíte domácí uzeninu, vyzkoušejte recept na tento nakládaný paprikový bůček s česnekem podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem, který chutná mnohem lépe, než ten z obchodu. Podávat ho můžete s kyselými okurkami, hořčicí, křenem a krajícem čerstvého chleba.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na bůček

Na naložení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřový bůček omyjte, vložte ho do hrnce a zalijte ho vařící vodou. Poté do něj přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a uvařte ho doměkka.

2. KROK

Mezitím do mísy dejte prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku, sůl, mletý pepř a lžičku oleje. Směs poté pečlivě promíchejte.

3. KROK

Uvařený bůček vyjměte z vody a nechte ho lehce vychladnout.  Poté ho potřete česnekovou směsí, zabalte ho do alobalu a uložte ho minimálně na 3 dny do lednice.

4. KROK

Po 3–5 dnech bůček nakrájejte a můžete ho servírovat. Podávejte ho s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a krajícem čerstvého chleba.

5. KROK

Tip: Pokud chcete bůček více pikantní, přidejte do česnekové směsi špetku chilli.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů