Nakládaný rajčatový salát s cibulí - postup přípravy
Máte rádi rajčata s cibulí v čerstvém salátu? Pak vám zcela jistě zachutnají i v nakládané podobě s medovou zálivkou. Díky této dobrotě doplníte kromě jiného i mnoho vitamínů a minerálů. Pusťte se do toho a pochutnejte si.
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě omyjete rajčata a pokrájíte je na tenčí kolečka. Pak si oloupejte cibule a naplátkujte je. Dále si k ruce vezměte sterilizované sklenice a vrstvěte do nich postupně kolečka rajčat, kolečka cibule a také kousky loupaného česneku. Takto proces opakujte, až vše dovršíte cibulí.
Nyní si připravte marinádu na rajčatový salát s cibulí. V misce si smíchejte rostlinný olej spolu s přírodním medem, sušenou bazalkou, mletou paprikou, solí a citronovou šťávou.
Směs následně nalijte na rajčatový salát s cibulí, nádobu zavíčkujte a uložte do lednice přes noc.
Následující den vyjměte rajčatový salát s cibulí z lednice a konzumujte třeba s masovými a bramborovými pokrmy.
Nesnězené množství ponechejte v chladu.
Přejeme vám dobrou chuť!
Ochutit svůj salát z rajčat a cibule můžete nejen výše uvedenými ingrediencemi. Přidat lze třeba i mleté chilli koření. Hodit se ovšem bude i čerstvá jemně pokrájená chilli paprička. Salát v pikantní podobě se vám jistě bude zamlouvat! Kromě žluté cibule lze použít i tu červenou anebo šalotku, která je o něco jemnější. Pakliže máte rádi čerstvý kopr, taktéž skvěle salát doplní!