Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Německý salát s bramborem a zelím

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Německý salát s bramborem a zelím - postup přípravy

Díky tomuto receptu na německý salát s bramborem a zelím získáte univerzální pokrm, vhodný ke svačince i jako příloha k masu. Je plný rozmanitých ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Majonéza

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Neoloupané brambory vařte 20 minut v osolené vodě. Poté je slijte a oloupejte. 

Tip: Uvařené brambory zchlaďte ve studené vodě, budou se lépe loupat.

2. KROK

Zelí nakrájejte na proužky, smíchejte ho se lžičkou soli a nechte ho chvíli odpočívat. Do samostatné mísy vložte proužky cibule, které zalijte vroucí vodou.

Poznámka: Díky soli zelí zkřehne a vroucí voda zjemní chuť cibule.

3. KROK

Oloupané uvařené brambory nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s nakrájenou nakládanou okurkou, zelím, slitou cibulí a hráškem. Poté připravte majonézu. 

4. KROK

Olej rozmixujte s vejcem, cukrem, solí, hořčicí, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Majonézu smíchejte se zeleninou a pochutnejte si na výborném německém salátu. 

Tip: Salát skvěle chutná také vychlazený.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Erstaunliche Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů