Německý salát s bramborem a zelím - postup přípravy
Díky tomuto receptu na německý salát s bramborem a zelím získáte univerzální pokrm, vhodný ke svačince i jako příloha k masu. Je plný rozmanitých ingrediencí.
Základ
Majonéza
Neoloupané brambory vařte 20 minut v osolené vodě. Poté je slijte a oloupejte.
Tip: Uvařené brambory zchlaďte ve studené vodě, budou se lépe loupat.
Zelí nakrájejte na proužky, smíchejte ho se lžičkou soli a nechte ho chvíli odpočívat. Do samostatné mísy vložte proužky cibule, které zalijte vroucí vodou.
Poznámka: Díky soli zelí zkřehne a vroucí voda zjemní chuť cibule.
Oloupané uvařené brambory nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s nakrájenou nakládanou okurkou, zelím, slitou cibulí a hráškem. Poté připravte majonézu.
Olej rozmixujte s vejcem, cukrem, solí, hořčicí, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Majonézu smíchejte se zeleninou a pochutnejte si na výborném německém salátu.
Tip: Salát skvěle chutná také vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Erstaunliche Recipes