Nepečené vánoční košíčky z kukuřičných lupínků a medu - postup přípravy
I vánoční cukroví lze připravit zdravěji, aniž by přitom ztratilo na své chuti. Tyto nepečené košíčky z kukuřičných lupínků, arašídů a medu jsou toho zářným příkladem.
Ingredience
Kukuřičné lupínky (cornflakes) vložte do igelitového sáčku a s pomocí válečku je rozdrťte na hrubé kousky. Solené arašídy nasekejte nahrubo nožem a přihoďte je do misky k nadrceným kukuřičným lupínkům.
Na tác či plech si rozložte malé papírové košíčky. V pánvi rozpusťte máslo, přilijte k němu med a za stálého míchání na středním ohni zahřívejte, dokud se obě ingredience nespojí a nezačne bublat. To bude trvat okolo 2 až 3 minut.
Do pánve s medovým karamelem vsypte arašídy s kukuřičnými lupínky a pokračujte v míchání. Když se všechny lupínky a oříšky obalí medovou směsí, odstavte pánev z ohně a směs rozdělte do připravených papírových košíčků. Navrch položte na ozdobu kousek rozinky, kandovaného ovoce nebo neslazeného džemu, dejte košíčky na 5 minut do lednice ztuhnout a podávejte.