Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený želatinový dort s příchutí smetany a jahod

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený želatinový dort s příchutí smetany a jahod - postup přípravy

Pokud máte doma čerstvé jahody a nevíte co s nimi, můžete se nyní inspirovat jednoduchým receptem na nepečený želatinový dort se smetanovou a jahodovou příchutí. Podávat jej můžete i jako chuťovku svým hostům.

Ingredience pro:
10 porcí

Jahodová vrstva

Smetanová vrstva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si připravíte smetanový krém. V menším rendlíku si rozmíchejte smetanu ke šlehání spolu s moučkovým cukrem, kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem. Směs pak zahřívejte po dobu jedné minuty na mírném plamenu, dokud nezhoustne.




Skleněnou misku vystelte potravinovou fólií a vymažte trochou rostlinného oleje.

Hotový krém odstavte ze sporáku a naneste do vymazané misky.

Nyní si očistěte a omyjte jahody, rozkrojte je na půl, umístěte do kuchyňského robota a rozmělněte na pyré. To pak přelijte do menšího hrnce a promíchejte s vodou, v které jste rozpustili kukuřičný škrob.

Také vše ochuťte cukrem. Tekutinu zahřívejte na mírném plamenu asi jednu minutu.

Pak odstavte a nalijte jahodový krém na ten již zatuhlý smetanový.

Rovnoměrně rozprostřete, nechte asi 30 minut chladnout při pokojové teplotě a následně vložte do lednice na 30 až 60 minut.

Až bude želatinový dort zatuhlý, vyjměte jej z lednice, posypte dle libosti kokosem a podávejte pokrájené na menší porce.

Hodit se bude k tomuto osvěžujícímu zákusku třeba mléčný koktejl anebo ledová káva.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů